Hvilket danmarkskort skal du vælge til klasseværelset?

Hvis du leder efter et godt danmarkskort at hænge i klasseværelset, kan det være en god ide at følge med på en god blog, hvor du kan læse om andre, der har gjort sig de samme overvejelser som dig. Det kan for eksempel være bloggen dk-trykkeri.dk, der er en stor og omfattende blog med mange forskellige artikler. 

Bloggen bliver både skrevet af brugere som dig og af skribenter, der har stor forstand på indretning, og hvordan du kan bruge kort som en del af den – også når du skal indrette et klasseværelse. Bloggen beskriver kort og lærreder fra en lang række forskellige firmaer, heriblandt Sumopix der er nogle af de førende på området

Uanset om det er en klasse med små eller store elever, vil de synes, at det er sjovt at have et Danmarkskort hængende i klassen. Det kan både bruges i undervisningen, for eksempel kan du vise steder på kortet, hvis de dukker op i undervisningen. Når du underviser om H.C. Andersen, kan du således udpege Odense for de mindre elever, og når I læser om Kaj Munk i de større klasser, kan du udpege, hvor han hentede sin anemone på Lolland, og hvor i den jyske muld han efterfølgende plantede den. 

Kortet kan dog også bruges, når eleverne kommer hjem fra sommerferie. De elever, der har været på ferie i Danmark, kan udpege stederne på kortet, så de andre kan få en ide om, hvor de har været. Det kan være med til at gøre historien mere levende. Du kan med fordel vælge, at I skal have et europakort eller et verdenskort ved siden af, så de andre elever også kan udpege de steder, de har været. 

Du kan vælge at få trykt et danmarkskort på flere forskellige materialer. Det kan både være som en plakat, på et lærred, på en opslagstavle eller på et lærred med lyddæmpende effekt. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og det kan derfor være rart for dig at læse på bloggen, hvilke erfaringer andre har gjort sig. 

Det siger sig selv, at en plakat hurtigere kan gå i stykker end mange af de andre materialer. Hvis du er bange for, at det vil ske i din klasse, kan det derfor være en god ide at vælge et andet materiale. 

I mange klasser vil det sikkert være fristende at vælge et lærred med en lyddæmpende effekt i håb om, at det kan skrue lidt ned for lydniveauet. 

Emilie Jacobsen