Tre tips til et mere sikkert hjem

Danmark har aldrig været så indbrudsplaget som lige nu, hvor vi er et af de lande i Europa, der oplever flest indbrud hvert år. Til trods for at vi lever i et ellers trygt og sikkert land, har vi nogle attraktive betingelser for professionelle indbrudstyve, der gør, at mange tusinde hjem bliver ramt hvert år. Disse attraktive betingelser har grundlag i en generel velstand blandt vi danskere kombineret med dårlig hussikring og lave opklaringsrater. Byttet er altså stort, det er nemt at komme til og der er lav risiko for at blive fanget og straffet efterfølgende. Heldigvis er der noget, du selv kan gøre for at mindske risikoen for indbrud i netop dit hjem. Læs med her, hvor jeg har samlet tre gode råd, der er nemme og effektive.

 

Nabohjælp

Bor du i et nabolag, hvor I naboer har bare det mindste med hinanden at gøre, så er det oplagt, at I hjælper hinanden. I behøver ikke at agere patruljevagter om natten, men bare holde øje med hinandens huse, og særligt i ferier og ved højtider. Her er der nemlig ekstra mange indbrud, hvilket gør det til meget følsomme perioder, hvor det ikke er særlig godt at lade huset stå tomt, med mindre nogen holder øje med det.

 

Overvågning og tyverialarm

En effektiv løsning, der virker i ferier og højtider, men også alle andre dage, er et alarm- eller overvågningssystem. Faktisk har det vist sig at have den højeste præventive effekt mod indbrud, hvilket gør, at det efterhånden er en af danskernes foretrukne løsning imod indbrud. Desværre er det endnu ikke udbredt nok til, at tyvene har mistet interessen for Danmark. Men markedet for overvågning er godt, hvilket gør det nemt for dig at komme i gang med det. Er du interesseret i overvågning til hjemmet, og kunne du tænke dig at blive klogere, så kan det anbefales at besøge en blog ved navn dkkamera, som er fyldt med nyttig information.

 

Menneskets bedste ven

Er alarm og overvågning af den ene eller anden grund ikke lige dig, så er der også en mere ”levende løsning”. Du kan nemlig anskaffe dig en hund til at holde øje med huset og hjemmet, når du ikke er hjemme. En hund går som regel hjemme i dagtimerne, når du er på arbejde, og dette er smart, fordi der oftest begås indbrud i dagstimerne i hverdagene. En hund er god til at larme, hvilket kan være ret afskrækkende på enhver tyv, der jo helst ikke vil opdages.