Ingredienser og udstyr til hjemmebrygning af øl

Er du interesseret i at brygge dit eget øl? På Hjemmebryggeren.dk kan du finde alt brygudstyr til ølbrygning – malt, humle, sukker, gær m.m. Det er let at komme i gang med at brygge sit eget øl. Bestil et af de såkaldte “All-grain-kits”, der rummer alt, hvad du skal bruge og bryg selv øl. Der findes en lang række forskellige All-grain-kits. Et kit kan eksempelvis rumme ingredienser til en særlig IPA, pilsner eller specialøl, og der er mange forskellige at vælge imellem. På Hjemmebryggeren.dk finder du ligeledes udførlige vejledninger, der beskriver brygningsproceduren trin for trin, og det samme gælder videoer, der beskriver brugen af bryganlægget Brewster. Med et sådant bryganlæg er du nået langt mod hjemmebrygningen af lækker øl, og videoerne sikrer, at det er muligt at lære alle faser af brygningsprocessen – fra mæskning til gæring – hjemmefra. 

Malt og gær i høj kvalitet

En af varekategorierne på Hjemmebryggeren.dk er selvfølgelig malt, som er et helt centralt ingrediens i ølbrygningen. Du finder i denne kategori malt fra det belgiske Castle Malting Company, der er kendt for deres høje kvalitet. Maltfirmaet er blandt de ældste i verdenen. Du kan få valset malten, og dette gøres lige inden afsendelse, så den modtages så frisk som muligt. Du kan både købe basismalt og specialmalt. Basismaltene er lysere og bidrager sukker til alkoholen, hvor specialmaltene tilfører smag, dybde og lignende. En anden vigtig ingrediens er selvfølgelig gær, og hos Hjemmebryggeren.dk finder du både våd- og tørgær i høj kvalitet. Her finder du eksempelvis tørgær fra Wyeast, som er lette at tage i brug.

Rengøring af brygudstyr

En helt afgørende del af succesfuld ølbrygning er god hygiejne. Dette sikrer, at de forskellige kemiske processer ikke forstyrres af bakterier, der ikke har hjemme i ølbryggeriet. På Hjemmebryggeren.dk finder du mange forskellige rengøringsartikler, der kan hjælpe med at holde brygudstyret rent.

Alberte Christiansen