Klassisk, sort te er min favorit

Der findes efterhånden alle typer af te på markedet. Med forskellige typer af frugt og olier kan te smage af så meget mere, der kommer varme drikke til fra andre og mere eksotiske dele af verden, og der er te til forskellige årstider og tidspunkter på dagen. Mange af dem smager rigtig godt, men for mig er den bedste te den klassiske, sorte te.

Smuk, duftende og smagfuld

For mig er der noget nærmest fortryllende over den måde, de tørrede blade ser ud på, når jeg tager dem op af deres æske og kommer dem i et tefilter. Jeg er ikke til tebreve, og jeg foretrækker at lave min te på den klassiske måde. Te bliver også bedre på den måde, hvis vandet har den rette temperatur, og teen får lov til at trække længe nok. Det er nærmest en videnskab, men god te er det hele værd.

Som du nok har gættet, så går jeg op i den gode kvalitet, når det kommer til te. Det eneste rigtige sted er at købe den i en tehandel. Her er kvaliteten, som jeg vil have den, og jeg får rigtig meget for mine penge samtidig.

Stort udvalg gør det endnu bedre

Ligesom der findes rigtig mange forskellige nye smagsvarianter, så er sort te mere end bare sort te. Der findes forskellige kvaliteter, og der er også stor forskel på, hvor i verden teen er blevet dyrket. Jeg har som de fleste andre prøvet mig lidt frem, indtil jeg fandt dem, jeg personligt bedst kan lide.

Mange vil nok være meget mere eksperimenterende, end jeg er, når det kommer til smagen af te, men jeg holder mig til nogle få, udvalgte favoritter. Der er noget trygt ved at vide, jeg altid kan få den gode smag og den gode kvalitet, hver eneste gang jeg bestiller sort te.

Mads Laursen